miercuri, 11 februarie 2015

Sa invatam sa mai spunem si ”NU”

De multe ori mi s-a intamplat sa spun ”DA” ,desi in interiorul meu era vorba despre un  ”NUcategoric!Cu siguranta vi s-a intamplat si voua,dragi prieteni! Din teama de a nu dezamagi pe altii ,ne incalcam frecvent sinele divin ,cel mai bun ghid interior.


Sinele divin  vrea ca noi sa ne punem intotdeauna in prim plan si pe ceilalti in plan secund. Pentru sinele divin e important ceea ce tu iti doresti cu adevarat,nu ceea ce doresc altii de la tine!Atunci cand nu ne ascultam sinele divin, ne asumam tacit si consecintele. Tocmai de aceea, in momentele cand raspundem cu ”da”, desi simtim  ”nu”, lucrurile nu decurg bine. Ori tu te simti nemultumit/a si frustrat/a, caci nu ai facut asa cum ai simtit, ori de cealalta baricada ti se reproseaza una sau alta. Cum o dai, tot nu iesi bine!

Ce e de facut ? Simplu: invata sa spui ”NU”! Daca esti invitat/a intr-un loc si nu ai chef sa mergi, refuza delicat si nu te justifica mai mult decat trebuie! Cine tine cu adevarat la tine,te va intelege!

Am mostenit de la parinti si bunici prostul obicei de a nu-i refuza pe altii. Trebuie sa faci asta, ca asa da bine....sau trebuie sa mergi acolo,ca altfel,ce-o sa zica lumea...tot felul de situatii in care pur si simplu ne incalcam sinele divin,doar ca sa facem pe plac altora. Si cu noi,cum ramane? 

Traim intr-o perioada cu mare deschidere spirituala, in care invatam sa ne iubim pe noi , sa ne respectam si sa ne redescoperim acele ”secrete” interioare, atat de puternice si atat de frumoase! Invatand sa ne respectam pe noi, ii vom respecta si pe ceilalti!

A spune ”NU” atunci cand simti asta, te scapa de multe situatii neplacute ! Te vei simti mult mai liber/a,deoarece ti-ai  ascultat sinele divin !
Renuntand la a spune ”DA” doar de dragul altora, te va elibera de mult stres si un consum inutil de energie!

Daca nu vrei ceva, spune” NU”! De dragul tau si doar al tau !Cu siguranta vei alege manierea cea mai diplomata de a refuza !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu