marți, 4 noiembrie 2014

Dreptul la VOT : deageaba il ai,daca nu-l dai!

Acum 25 de ani, ca si popor ,ne-am atras o karma negativa atunci ,cand in ziua de Craciun, ne-am omorat presedintele tarii ( prin reprezentantii nostri de atunci) .Cum sa nu fim chinuiti si zbuciumati ,daca in ziua nasterii Domnului,noi ca popor,am ucis?
Acest articol nu vrea a pune pe nimeni la zid...vrea doar sa reaminteasca romanilor de pretitundeni ca sunt un popor minunat ,bogat si cu suflet mare. Cat de mici si fragili sunt fulgii de nea? Dar  impreuna pot declansa o avalansa!
Suntem pe cale de a scapa de karma colectiva pe care am atras-o ca popor,acum 25 de ani.Impreuna si numai impreuna putem decide ce dorim de la urmatorii  ani.
La nivel spiritual ,exprimarea votului este un dar primit de la strabunii nostri(dobandit de ei cu mari sacrificii,chiar pierderi de vieti),un dar ce merita a fi tratat cu respect. Neiesirea la vot exprima de fapt (la nivel subtil)dispret si lipsa de respect fata de tara ta,fata de strabunii tai, prin urmare si fata de tine si familia ta.
A-ti exprima prin vot dorinta de schimbare este o dovada subtila, dar semnificativa a contributiei tale ( si a noastra,a tuturor) la recuperarea puterii personale ca natiune.

A nu te bucura de un dar atrage dupa sine ,in timp,pierderea acestuia...in cazul de fata,simbolul votului.
Analizand refuzul de a-ti exprima votul,ca roman ce am votat,nu-ti pot gasi decat 4 scuze:
1.Neincrederea : fie in votul tau,care ti se pare nesemnificativ,fie in sistem! Nu uita ca esti ( fie ca vrei sau nu) parte a acestui sistem! In  alt articol am vorbit despre programul de autodistrugere pe care il declanseaza neincrederea si iti recomand cu caldura sa-l citesti si sa meditezi la el.Nu e obligatoriu,doar incearca!
2.Nepasarea : ceea ce e si mai grav! Conform principiului ”cauza-efect ”, tot nepasare vei atrage asupra ta: a celor din jur, a sistemului,etc.( cred ca ai prins ideea).
3.Comoditatea: simti ca nu se merita deranjul de a pierde timp ,intr-o zi de weekend; are ca subesenta punctele 1 +2.
4.Semn de protest fata de actuala situatie economica din tara: acest protest pleaca de la convingerea ta ca nimic nu se va schimba! Cel mai bun protest este sa treci la actiune si daca vrei schimbare,participa la intreg procesul schimbarii!Iti amintesti metafora cu fulgul de nea?
Indiferent care scuze iti sunt confortabile ,ai timp ,drag roman de pretutindeni ,sa treci la actiune,pentru ca votul tau conteaza: esti o parte a unui intreg! Un intreg numit Romania!
Prin puterea exemplului ,avem o datorie morala fata de copiii nostri si fata de noi,ca popor! Suntem ceea ce alegem sa fim.....si un prim pas spre A FI  este exprimarea votului, cu inima si cu credinta !
Prin participarea la vot,in data de 16 noiembrie 2014  ,imi voi exprima  cu toata credinta si din toata inima ,respectul fata de acest neam romanesc in care m-am nascut!
Restul ....e poezia Universului ,recitata prin versurile noastre!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu