marți, 28 octombrie 2014

Pastrati alcalinitatea corpului !

Exista prea multa aciditate in viata noastra: alimente acide, bauturi acide...chiar si vorbe acide!
Studiile au aratat ca excesul de aciditate din organism provoaca majoritatea bolilor.
Alimentele care produc un ph acid in organismul nostru :
-carne          - drojdie de bere                                           - zaharul
-oua              -branzeturi fermentate sau maturate               - mierea
-faina alba     -acidul citric ( lamaile proaspete sunt bune!)   - alunele
-ciuperci        -otetul                                                           - fructele uscate /confiate
-cacao           -ceaiul verde sau negru                                   -fructele dulci
-alcoolul         -cafeaua                                                        - cartofii


Acum sigur ca va veti intreba ce  mai ramane de consumat,nu? Ideea nu este sa renuntam de tot la aceste alimente, ci sa constientizam in prima faza ca ele produc aciditate organismului, de aici si starile de boala si disconfort. Constientizand acest lucru, vom fi mai atenti ca alimentatia noastra sa nu fie 100% acida. Putem neutraliza aceasta aciditate prin introducerea in alimentatie si a produselor de tip alcalin. Organismul se va simti mult mai bine si va tine bolile si disconfortul la distanta.
Persoanele care l-au citit pe celebrul Edgar Cayce stiu ca el nu incuraja excesul de acid in organism .De exemplu, el spunea ca microbii care joaca un rol in  gripa(si nu numai) nu pot trai in mediu alcalin(bazic), ci doar intr-unul acid.
!!!!!Conform lui Cayce, cel mai sanatos mod de alimentatie trebuie sa fie 20% acid si 80 % alcalin, el recomandand zilnic consumul de morcov crud!!!!!!
Iata si lista cu alimentele alcaline:
-varza alba/rosie     -praz                -sfecla       -andive
-broccoli                  -dovlecei           -spanac     -verdeata ( patrunjel,marar,leustean)
-conopida                -castraveti         -salata       -mere
-ceapa verde            -morcov            -urzici        -avocado
-usturoi verde          -telina               -rucola       -lamai
-pepene galbensi rosu                       -gutui        -cirese

Mai exista cateva alimente care nu sunt  acide si nici alcaline, deci oarecum ”neutre” :
-tofu             -iaurt                              -cereale germinate
-hrisca          -kefir                              -mazare
-peste           -nuci si seminte               -smochine prospete
-dovleac       -uleiuri extravirgine          -branza de vaci
 Apa consumata,desigur plata( simpla sau cu lamaie-ar fi ideal), ar trebui sa aiba un pH mai mare decat 7,deci atentie la ph-ul de pe eticheta sticlei de apa.
Pastrand proportia in alimentatie ( cu aproximatie,desigur) de 20% acid si 80% alcalin,cu siguranta ca multe probleme de sanatate se vor imbunatati simtitor,iar organismul va fi mai puternic,deci si mai energic.
Pana la urma, suntem ceea ce mancam!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu