vineri, 31 octombrie 2014

Cum sa ne imbunatatim relatiile

Cheia imbunatatirii relatiilor a stat dintotdeauna la tine.Relatiile tale  oglindesc credintele si actiunile tale,incepand de la relatia ta,cu tine. Exact: tu cu tine,apoi tu cu alte persoane.Cand te iubesti si te respecti cu adevarat, atragi in mod firesc oameni care te trateaza la fel cum te tratezi TU pe TINE.Iubirea si respectul de sine emise in exterior ca si forma energetica, atrag acelasi tip de energie. Nu putem receptiona decat ceea ce emitem! Teoretic, cu totii stim asta, dar la practica mai ramanem si corigenti.

Odata inteles mecanismul ,apasam pe butonul ”actiune” si start! Intreaba-te :” Ma iubesc cu adevarat?”,”Ma respect cu adevarat?”, ” Ce fac cu adevarat in sensul asta?”.Este un exercitiu simplu,dar destul de profund. Acorda-ti o zi, doua, poate chiar trei....nu te grabi cu raspunsul, si nu te pacali singur/a!
Atentie: nu te invinovati si nici nu te victimiza,ca intri in alte capcane! Nu-ti gasi scuze,pur si simplu invata sa te iubesti si sa te respecti,in adevaratul sens al cuvantului! Apropos:ce-ai facut pentru sufletelul tau saptamana asta?
Exista doua cai prin care ne putem imbunatati relatiile: prin durere sau prin cunoastere.Depinde numai de noi ce alegem.
Prima cale si cea mai comuna de altfel,este durerea. Alegem sa suferim,in speranta ca celalalt se va schimba. Si timpul trece,noi tot asteptam o schimbare de la altii,iar suferinta noastra creste,precum aluatul la dospit.Experientele devin tot mai dureroase si atunci cand ajungem la limita,decidem sa producem schimbarea.Stiti vorba cu ” istoria se repeta”,da?
A doua cale ,cea mai usoara de altfel, este cunoasterea.Aplicand cunoasterea in relatiile din jurul nostru,producem o schimbare fara prea mult efort si fara durere.
Intr-un cuvant,pentru a-ti imbunatati relatiile cu cei din jur,trebuie sa inveti sa observi ce parti ale Constiintei tale reflecta  ceea ce nu-ti place intr-o relatie.
Cand vom invata sa recunoastem si sa acceptam ca acele parti ne oglindesc,intr-un fel sau altul. Schimbandu-ti convingerile, iti vei transforma relatiile in moduri in care nici nu ai visat.Iar daca simti ca o relatie nu-ti face bine,asculta-ti inima si nu te incapatana sa te blochezi acolo.Poate ca aveti destinatii diferite !
Iubeste-te ,respecta-te si descopera ce fiinta minunata esti!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu